1. XXX Algemene informatie

 
Mixed HockeyClub Drunen is een hockeyclub met bijna 800 leden en is opgericht in 1974. De club is gevestigd in sportpark De Schroef aan de Prins Hendrikstraat in Drunen.
 
Bij MHCD kun je hockeyen vanaf de leeftijd van 4 jaar tot en met veteraan, met verschillende mogelijkheden. Natuurlijk wordt er competitie gespeeld, maar er is ook de mogelijkheid om recreatief te hockeyen, als trainingslid of bij het trimhockey: 2 zogenaamde Trickeyteams zijn elke donderdagavond vanaf 21.00u. actief bezig op het hockeyveld, zonder competitieverplichtingen.
 
Voor de allerkleinsten hebben we het Ienieminihockey voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar. Hier worden spelenderwijs de hockeybeginselen aangeleerd. Plezier staat echter altijd voorop! Ieniemini's hebben nog geen MHCD tenue nodig, alle sportkleding is goed. Een stick kunnen ze eventueel lenen van de club..
 
Ook heeft MHCD een zogenaamd LG-team: het gaat hierbij om jongeren met een lichamelijke beperking die niet rolstoelafhankelijk zijn. De leeftijdsgrens van LG-jongeren ligt tussen de 8 en 19 jaar. Het LG-team traint iedere zaterdag van 10.45u. tot 12.00 u.
 
Heb je interesse om te komen hockeyen kun je informatie opvragen bij de ledenadministratie ([email protected]), zij verwijzen je verder. Het is altijd mogelijk om twee tot drie proeftrainingen te volgen voordat je besluit lid te worden.
 
Informatie voor de jongste jeugd
Wanneer je lidmaatschap bij het secretariaat verwerkt is, krijg je een toegangscode voor de website van MHCD. Zo kun je gemakkelijk alle informatie m.b.t. jouw team bekijken. Bijvoorbeeld wie er in jouw team spelen en wanneer je moet spelen en trainen. Voor alle informatie over het wel en wee van de hockeyclub kun je altijd kijken op de site van MHCD.
 
Trainingen
 
Funkeys en
Benjamins:
(± groep 1/2)
Zondag trainen van 9.15-10.15 uur

F 3-tallen:
(± groep 3/4)
Woensdag trainen van 17.00 – 18.00 uur
Zaterdag wedstrijd (competitie)
Zondag trainen van 9.30-10.30 uur

E 6-tallen:
(± groep 5/6)
Woensdag trainen van 17.00 – 18.00 uur
Zaterdag wedstrijd (competitie)
Zondag trainen van 9.30-10.30 uur

E 8-tallen:
(± groep 6/7)
Woensdag trainen van 17.00–18.30 uur
Zaterdag wedstrijd (competitie)
Zondag trainen van 9.30-10.30 uur


 
 
Wil je na de proeftrainingen lid worden, dan kun je alle informatie hierover vinden op de site van MHCD. Wanneer je een nieuw lid bent, ga je wel trainen, maar nog niet direct een wedstrijd spelen. Zo leer je eerst de basistechnieken van hockey. Na een tijdje word je op de hoogte gebracht door de technische commissie, want zij kijken hoe goed je bent, in welk team je thuis hoort en wanneer je klaar bent voor de wedstrijd.
 
Natuurlijk moet je om te hockeyen ook spullen hebben. Zolang je nog geen competitie speelt hoef je ook nog geen tenue te hebben.Wat je wel nodig hebt als je begint te hockeyen zijn: een stick, een bitje, hockeyschoenen en scheenbeschermers. Je kunt een bitje kopen bij de sportwinkel. Maar je kunt ook een bitje laten maken bij je tandarts.
 
Dit is natuurlijk duurder, maar een op maat gemaakte beschermer is comfortabeler en gebruik je daardoor consequenter.
 
Winkeltje
In het clubhuis zal het "Tweedehands winkeltje” regelmatig geopend zijn. Hier kun je hockeykleren en –schoenen kopen. Als het winkeltje open gaat op zaterdag, staat dit vooraf op de site vermeld.
 
Winterstop
Tijdens de winterstop, die meestal rond eind november, begin december in gaat, zitten we ook niet stil. Ieder jaar wordt er een aantal activiteiten georganiseerd en voor een groot aantal teams is het mogelijk om mee te doen aan de zaalhockeycompetitie.
 
Competitie 
Op zaterdagochtend worden de competitiewedstrijden gespeeld.
Je kunt een thuiswedstrijd of een uitwedstrijd spelen. Op de site vind je de exacte tijden waarop jouw team moet spelen of de vertrektijden voor uitwedstrijden.      

Over het algemeen zijn de thuiswedstrijden voor de meisjes om 9.00 uur en voor de jongens om 9.15 uur. De jongens 8-tallen spelen vaak wat later, om 10.15 uur.      

De tijden van de uitwedstrijden zijn afhankelijk van de club waar je naar toe gaat.
 
B ardiensten
Het team waarbij uw kind is ingedeeld moet minimaal 2 keer per jaar bardienst draaien. Wanneer u aan de beurt bent hoort u van uw coach.      
Heb je nog vragen? Op zaterdagochtend is er altijd iemand van de mini-commissie aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Wanneer je een dringende vraag hebt, kun je die altijd stellen aan één van ons of mailen naar [email protected].
 
Tot ziens op de club!