Corona Update

22-11

Beste MHCD-leden, coaches, trainers, begeleiders en vrijwilligers, 

 

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas raken deze maatregelen ook de sportsector en dus ook de hockeysport. Maar we zijn 'blij' dat iedereen 'gewoon' nog kan blijven hockeyen deze periode.

 

We zetten de maatregelen nog even op een rijtje die gelden bij onze club sinds zaterdag 13 november.

  • Publiek is zowel bij amateur- als professionele sport niet toegestaan. Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot de complexen. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen. Wedstrijden die normaal gesproken gespeeld worden met ballenkinderen, worden ook nu gespeeld met ballenkinderen.
  • Het horecagedeelte in clubhuizen mag tot 20.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn, maar met de maatregelen van 6 november (zie hieronder).
  • In het horecagedeelte van het clubhuis en op de terrassen zijn vaste zitplaatsen
  • Wedstrijden en trainingen zijn ook na 20.00 uur toegestaan.
  • Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar). Ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs, in afstand tot de ballenkinderen of tijdens een bespreking op het veld.

Daarnaast blijven de onderstaande maatregelen van 6 november bestaan:

  • Iedereen mag sporten in de buitenlucht(trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat het clubhuis, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex betreden mogen worden, inclusief de kleedkamers en toiletten. Uitzondering op deze regel vormen de mensen die vanwege het uitvoeren van hun functie (bv coach (uit en thuis), trainer, barbeheerder of andere vrijwilliger) op de vereniging aanwezig zijn. Zij zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  • Let op: rijouders hebben geen functie in het clubhuis en tonen dus wel een CTB bewijs voordat ze het clubhuis kunnen betreden.
  • Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.
  • Iemand die gecontroleerd is op een CTB, kunnen een stempel geven waardoor we niet opnieuw hoeven te controleren. Let er wel op dat het bandje of de stempel maar voor één dag geldig is.


Per vereniging kan de uitvoering verschillen. Wij als vereniging doen ons best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand.

 

Zaalhockeyseizoen

De KNHB probeert hierover zo snel mogelijk meer duidelijkheid te krijgen en trekt hierin samen op met de andere zaalsporten. Ook de ervaringen van deze sporten nemen zij mee om straks een goede start met het zaalhockeyseizoen te kunnen maken. Hier komen we op terug zodra er meer duidelijkheid is.

 

Alle verdere informatie kan je vinden op de website van de KNHB.

 

Indien je hier vragen over hebt kan je contact opnemen met [email protected]

 

Bestuur MHCD

 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?