Update MHCD 3.0: Werven, Boeien en Binden (jongste) jeugd

3-3 Nieuws

Zoals eerder gecommuniceerd zijn we op 6 november gestart met het project Werven, Boeien en Binden van (Jongste) jeugd. Bij de start van het project hebben we de belofte gedaan om tijdens de nieuwjaarsreceptie de plannen te presenteren. De nieuwjaarsreceptie ging niet door maar hopelijk heeft iedereen zelf een goede borrel op het nieuwe jaar gedronken. Wij zaten in ieder geval niet stil. In dit bericht willen we jullie kort meenemen in onze plannen. We hebben drie hoofdthema´s benoemd waar we onze acties onder hangen. Het plan met de bijhorende acties is niet in beton gegoten en zal gedurende het project steeds aangepast worden wanneer we nieuwe inzichten krijgen. De drie hoofdthema’s nog een keer op een rij met de acties die we verder willen onderzoeken en uitwerken:

 

1.     Communicatie 3.0

MHCD heeft een hele actieve redactiecommissie. Ze posten regelmatig berichten op Instagram en Facebook. Als je ons nog niet volgt dan zou ik dat snel gaan doen zodat je niks mist😊. De werkzaamheden van de reactiecommissie zullen een belangrijk onderdeel worden van de ‘Communicatie commissie’. Het voorstel is om samen met de huidige redactiecommissie en een aantal nieuwe vrijwilligers verder vorm te geven aan deze plannen. Focus op zichtbaarheid binnen de gemeente en uitdragen dat MHCD ‘een Warm Nest’ is, zijn twee belangrijke speerpunten. We geven je graag een inkijkje in een aantal acties die we de komende maanden nader zullen onderzoeken en uitwerken. Denk aan: Starterspakket voor nieuwe leden, beloning voor leden die een nieuw lid aanbrengen, schoolhockey en vriendjesdagen meer promoten op scholen, makkelijker maken om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen, TIKTOK account aanmaken, fotoshoot met jongens en mannen, winactie ´tag de club´ en één aanspreekpunt richting ouders van een nieuw lid.

 

2.     Trainingen 3.0

De jeugd van MHCD wordt getraind door oudere jeugdleden. De trainingen worden samen met de trainingscoördinatoren ontwikkeld en door de jeugdtrainers uitgevoerd. De basis is goed en de trainingen worden positief ontvangen. Binnen het project trainingen 3.0 zullen de huidige trainingsvormen tegen het licht gehouden worden met als doel alles wat uitdagender en competitiever te maken. Acties die we de komende maanden gaan onderzoeken en uitwerken zijn onder andere: de toevoeging van attributen, focus op skills (zie urban hockey programma KNHB), trainer/coach avonden met interessante thema’s, Skill parc als plaats voor verbeteren van skills en voor jongste jeugd als soort speelpark te gebruiken, verzorgen van looptraining i.s.m. een fysiotherapeut, gebruiken van snelheidsmeter en sleep-corner kooi.

 

3.     Warm nest

Dit thema past bij MHCD. Binnen dit thema gaan we nog meer aandacht geven aan het familie- en veilige gevoel dat MHCD uit wil stralen. Dan gaat het over het algemene welbevinden van de jeugdleden maar ook van de ouders. Ook hier geven we je graag een inkijkje in een aantal acties die we de komende maanden op gaan pakken. Denk aan: uitstraling van de club, begeleiding van nieuwe leden, buddysysteem na inschrijving, een maatje uit het nieuwe team die de weg wijst en het nieuwe teamlid ontvangt, leenpakket voor kinderen die mee willen trainen, stoere mannen avond/middag, aankleding clubhuis, groen in de club, buiten sfeerverlichting en verschillende evenementen voor vriendjes en vriendinnetjes.

 

We hopen je hiermee een inkijkje te hebben gegeven in een aantal initiatieven. Heb jij nou zelf nog creatieve ideeën, vragen of wil je meedenken in dit project neem dan vooral contact op met [email protected]  

 

Dit project is voor leden en door leden dus jullie feedback is van harte welkom!

 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?