We kennen ze allemaal, de gezegden en uitdrukkingen met de strekking dat er veel gezegd wordt maar w"/> MHCD | Nieuws
Je bent hier: HomeNieuws
Hoofdsponsors
Handige links
MINI's pagina
Naar de MINI's pagina
keepers school
Naar de keepers's pagina
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren

BAS (% bezetting bar)
MHCD
Adres
Mixed Hockey Club Drunen
Prins Hendrikstraat 80
5151 GB Drunen

[email protected]

Ingezonden stuk II

"Geen woorden maar daden”


We kennen ze allemaal, de gezegden en uitdrukkingen met de strekking dat er veel gezegd wordt maar weinig gedaan. Sommige sportverenigingen hebben er zelfs hun strijdleus van gemaakt. Het omschrijft de behoefte van menig vereniging perfect. Naar aanleiding van het vorige ingezonden stuk is er in ieder geval een gesprek ontstaan. Laten we zeggen dat er veel wordt gezegd. Iedereen beseft zich dat een vereniging haar "dienstverlening” alleen betaalbaar en op peil kan houden door de inzet van vrijwilligers. Maar helaas vullen die praatjes geen gaatjes en zijn de daden nog uitgebleven.


Hoe maken we de omslag  van woorden naar daden?

Ik heb veel mensen horen zeggen dat ze geen verstand hebben van de sport. Dat kan, maar dit is voor veel dingen ook helemaal niet nodig. Verenigingen zijn niet op zoek naar het schaap met de vijf poten. Ze hebben geen recruitmentafdeling die na selectie het beste schaap op het droge trekken. Nee, ze zoeken naar mensen die een hart hebben; voor de sport, de club of voor de mensen van de club. Eigenlijk zoeken ze naar "familieleden”.

In iedere familie zijn de taken verdeeld. Kun je niet koken, dan doe je de afwas. Heb je weinig tijd dat zet je alleen het vuilnis aan de straat. In een familie doet iedereen "wat" om ervoor te zorgen dat je samen een leuke tijd hebt. Dat is wat verenigingen ook zoeken, mensen die dingen doen, klein of groot, maar doen. Zonder grootse tegenprestatie maar met "hart voor de club”.


Ik denk dat de vereniging enorm aan het zoeken is naar hoe ze alle "vacatures” vervuld gaan krijgen. Moeten ze weer een lijst op de site zetten? Met een batterij aan taken en bijgevoegde gewenste kwaliteiten? Gaat dát ons in beweging zetten om te zeggen; "Ja, hier ben ik, ik kom helpen”? Ik geloof het niet. Velen zullen de welbekende punten naar voren halen; "Geen tijd” of "geen kennis/kunde”. En dat zijn niet de argumenten waarmee we een vereniging helpen.


Laten we het eens andersom doen.

Besef jij je dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan?; Dat je niet voor alles kennis van de sport hoeft te hebben?

Stuur dat een "open sollicitatie”; je naam, wat je wilt/kunt en hoeveel tijd je ongeveer wilt besteden is voldoende. Het secretariaat ([email protected]) neemt ze graag in ontvangst.

 

Op die manier geven we de club de mogelijkheid om combi-functies te maken. We maken met veel handjes het werk lichter én we worden de familie die we zouden moeten zijn. We doen de dingen die we leuk vinden en maken er anderen blij mee.

Dan kunnen we in het weekeinde aan de bar de volgende woorden gebruiken;

"Wij praten niet alleen, Wij Doen”.


Jeroen Breen 30-3-2019 @ 20:51:05

Goed stuk met een duidelijke oproep! Zou top zijn wanneer we hier als leden en ouders van leden massaal gehoor aan gaan geven. Gewoon doen !!


Reageren op het nieuws?

:) = :( = 8) = O-) = ;) = :*) = -:-) = :O = :9 = L) = ^O^ =
SponsorenVandaag jarig
  • Ise van Haren
Zoeken
Mededelingen
Uitslagen

D1 - HC Horst D1 : 0-4
D2 - Rosmalen D2 (O) : 0-8
D4 - MHC DES D6 : 3-0
D5 - SMHC De Hopbel D5 : 2-1
H1 - SHOT H1 : 2-0
H2 - Rosmalen H2 (O) : 6-2
H3 - HC Waalwijk H2 : 2-4
H4 - MHC MEP H4 : 4-5
HVETA - MHC Olympia HA : 5-1

Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
1.     Dames 4
2.     Jongens A1
3.     Meisjes C3
4.     Let’s Go
5.     Dames 5

Hele clubcompetitie
Laatste reacties
21:38   -   3x Brons tijdens f
08:44   -   De K van .... kamp
21:10   -   Lisa, Carlien en P
21:09   -   Kampioenen!
14:15   -   Lisa, Carlien en P
08:25   -   Amy, Carlijn, Evy,
Naar de KNHB site KNHB