Lid worden

Als je interesse hebt om te komen hockeyen, kun je informatie opvragen bij de ledenadministratie ([email protected]). Zij verwijzen je verder. Het is altijd mogelijk om twee tot drie proeftrainingen te volgen voordat je besluit lid te worden.

Inschrijven gaat snel en makkelijk via internet, uw gegevens worden meteen opgenomen in onze database. Er wordt op basis van uw gegevens meteen een inschrijfformulier gemaakt. Inschrijven kan direct via deze link.

De minimumleeftijd is 4 jaar.

Soorten lidmaatschap

Regulier hockey
Deelname aan trainingen en wedstrijden ten behoeve van de competitie.

LG-hockey
Hockey voor jongeren met een lichamelijke beperking die niet rolstoelafhankelijk zijn. De leeftijdsgrens van LG-jongeren ligt tussen de 8 en 19 jaar.

Ienieminie’s
Sinds 2012 biedt MHCD hockey voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar aan. Hier worden de hockeybeginselen spelenderwijs aangeleerd, maar plezier staat altijd voorop!

Trainingslid
Uitsluitend deelname aan trainingen, het spelen van competitiewedstrijden is niet toegestaan.TrimhockeyVoor dames en heren met weinig tot geen hockeyervaring, die op een gezonde, sportieve manier bezig willen zijn met conditie, techniek en 'n partijtje hockey in een gezellige, ontspannen sfeer.

Niet-spelend lid
Lidmaatschap van de vereniging, maar geen deelname aan actieve hockeyactiviteiten.

Donderdagavond dames
Hockey voor dames die op donderdagavond competitie spelen. Hieraan zijn geen verplichte trainingen verbonden.

Verplichtingen

  • Leden van 16 jaar en ouder dienen in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart. Indien men nog geen kaart heeft, is men verplicht aan een scheidsrechterscursus deel te nemen en binnen een jaar een scheidsrechterskaart te halen.
  • Ieder seniorlid verplicht zich tot het fluiten van wedstrijden en het zo nodig meedraaien van bardiensten.
  • Ouders van juniorleden worden in geval van uitwedstrijden bij toerbeurt uitgenodigd de spelers te vervoeren.
  • Ouders van juniorleden zijn verplicht op zaterdag enkele malen per seizoen een bardienst te vervullen, onder leiding van een barhoofd.
  • MHCD verwacht van ieder lid een actieve bijdrage. Zonder vrijwilligers geen hockeyvereniging. Via het inschrijfformulier kunt u uw keuze opgeven (meerdere mag ook, graag zelfs). De mogelijkheden zijn onder andere: een bestuursfunctie, coach, trainer, scheidsrechter, lidmaatschap van verschillende commissies of het organiseren van evenementen of toernooien.

Clubtenue

Tijdens wedstrijden is het dragen van de door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond voorgeschreven clubkleding verplicht.

De kleding bestaat uit een donkerblauw shirt met korte mouw, met aan de voorzijde een horizontaal ingeweven citroengele streep en daarboven het MHCD embleem, een donkerblauw short of rokje (met vast broekje) en effen, citroengele kniekousen met ingeweven MHCD-logo op de enkel. Het tenue is verkrijgbaar via www.teamwereld.nl/mhcd.

Tevens is het dragen van scheenbeschermers en een mondbeschermer verplicht.