DÉ GOUDEN TIPS VOOR LANGS DE LIJN

22-10 Nieuws


DÉ GOUDEN TIPS VOOR LANGS DE LIJN

Hockey is een sport waar sportiviteit, respect en gezelligheid voorop staan. Dat geldt zeker ook voor onze club MHCD. We hechten veel waarde aan vriendschap, gezelligheid, onderlinge betrokkenheid en sportiviteit. Onze spelers en vrijwilligers, jong en oud, staan wekelijks op het hockeyveld om te ‘leren’ en om zich in clubverband steeds verder te ontwikkelen op sportief én sociaal vlak.
Wij geven graag dé gouden tips voor gedrag langs de lijn.


1. PLEZIER GAAT VOOR PRESTEREN
In plaats van ‘heb je gewonnen’ en ‘heb je gescoord?’ kun je ook vragen: ‘hoe ging het?’ en ‘was het leuk?’.
Zo haal je de nadruk af van het presteren en leer je kinderen dat plezier voorop staat. Vanuit plezier voor een sport, gaat een kind presteren naar kunnen.


2. MOEDIG AAN, MAAR COACH NIET MEE
Aanwijzingen geven zorgt vaak voor verwarring en werkt afleidend. Hoe goed bedoeld ook, als ouder je kind vanaf de kant coachen en vertellen wat het moet doen, is geen goed idee. De coach maakt afspraken met het team en die afspraken kunnen anders zijn dan dat wat jij roept. Daarnaast kan het je kind uit ‘t spel halen of ervoor zorgen dat het aan zelfvertrouwen verliest. Zeker als dat wat je roept negatief is.

3. MOEDIG ALLE KINDEREN AAN, NIET ALLEEN DIE VAN JEZELF
Niet alle ouders zijn erbij of kunnen erbij zijn. Als iedereen die er staat het hele team aanmoedigt is dat wel zo leuk voor allemaal.


4. GEEF ZELF HET GOEDE VOORBEELD
Houd je mond tegen de scheidsrechter. Soms moeilijk maar echt een must: bemoei je niet met de arbitrage! Soms zit het mee en soms zit het tegen, dat hoort bij de sport. Wij zijn er om onze kinderen dit te laten zien en zo te leren dat een scheidsrechter ook z’n best doet en dat we respectvol met elkaar omgaan.

 5. VRIJWILLIGERS ZIJN GOUD WAARD
Uit geen kritiek/onvrede richting coaches en trainers. Zeker jonge trainers en/of coaches kunnen ‘afhaken’ vanwege een benadering door ouders die, zonder dat ze het vaak zelf in de gaten hebben, als onprettig wordt ervaren.

Alle juniorenteams van MHCD beschikken over een teammanager, zodat ouders alle ‘Tips & Tops’ van ouders voor de TC Junioren met de manager kunnen bespreken. De manager zal deze vervolgens delen met de TC Junioren. Bij de Jongste Jeugd kunnen ouders terecht bij de teamcoach, die zich zal wenden tot de TC Jongste Jeugd.
 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?