Spelregels

28-8 Nieuws
Komend weekend gaat voor veel teams de competitie weer van start. Dat betekent ook dat er weer een heleboel wedstrijden gefloten moeten gaan worden. Er zijn dit jaar geen regels gewijzigd, maar het is natuurlijk toch niet onverstandig om vóór de aanvang van het seizoen het geheugen weer even op te frissen en de regels nog eens door te nemen. Dit geldt niet alleen voor scheidsrechters maar ook voor spelers en coaches! Op de site van de KNHB vind je alles over de spelregels:


De KNHB heeft ook weer een scheidsrechtersbriefing video gemaakt:


Zoals in deze video wordt vermeld (vanaf 1:30) is er wel een wijziging in de afspraken rond de strafcorner. We hanteren vanaf dit seizoen maximaal 40 seconden voor het klaarstaan bij de strafcorner. Dit geldt voor zowel aanvallers, als verdedigers. Help als scheidsrechter de spelers hierbij.
Stappenplan: 
- Je fluit voor een strafcorner. De tijd loopt gewoon door (dus niet stilzetten!);
- Kijk op je horloge naar de tijd;
- Tel daar 40 seconden bij op, zodat je weet wanneer het tijd is;
- Help de spelers door de tijd door te geven: nog 20, 10, 5 seconden;
- Als iedereen klaar staat fluit je om de strafcorner vrij te geven. Dat mag natuurlijk ook eerder als iedereen al binnen de 40 seconden klaar staat.

Staat iedereen nu niet klaar binnen 40 seconden dan kun je een waarschuwing geven en als het vaker gebeurt zelfs een groene kaart aan de speler die niet op tijd klaar stond. Bij D1 en H1 zal hier natuurlijk veel strenger op gelet worden dan bij b.v. MC3. Het doel is om lekker de vaart erin te houden.

Heel veel plezier en succes bij het fluiten van de wedstrijden.
De scheidsrechtercommissie
 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?